Elektrische Auto

Het rijden in een elektrische auto is in de eerste plaats schoner en goedkoper dan het rijden in een benzine- of dieselauto. Elektrische of hybride auto’s zijn daarnaast veel stiller, wat een flinke bijdrage zal gaan leveren aan vermindering van geluidsoverlast op drukke verkeerspunten.

Juist het geruisloze karakter van de auto vereist ander gedrag van de bestuurder. Daarnaast zijn ook de rijeigenschappen en de stabiliteit van de auto anders. Tijdens deze training “Moderne Rijstijl Elektrisch” leert u beter omgaan met deze nieuwe technieken. U haalt het maximale uit uw voertuig.

De Moderne Rijstijl: Anticiperend waarnemen en verkeersinzichtelijk autorijden. Het ontwikkelen van defensief rijgedrag. Begrip en inzicht in weg- en verkeersmarkeringen, Mentaliteit van de bestuurder in relatie tot overige weggebruikers.

Veel bestuurder rijden dagelijks veel kilometers en zijn dus ervaren bestuurders. Vooral in het automatisme waarmee men rijdt  schuilt een groot gevaar. Dit is naast de specifieke onderdelen voor de elektische of hybride voertuigen een belangrijk aandachtspunt.

Deze training is opgezet in samenwerking met TNO en de Automotive Campus in Helmond. Hun expertise op het gebied van elektrische auto’s is essentieel geweest om deze training voor elektrische auto’s op te zetten.

Klik hier om deze cursus te boeken of voor meer informatie

Doel:
Specifieke eigenschappen en gevaren van een hybride of elektrische auto leren kennen. Ook de voordelen komen uitgebreid aan bod.

Onderdelen: 

  • Zitten en sturen
  • Ritplanning
  • Moderne rijstijl
  • Geluid en gevaar
  • Gewichtsverdeling in de auto

Locatie:

Vanaf de locatie van de klant. Uiteraard ook mogelijk vanaf elke andere locatie in Nederland. Eventueel ook vanaf een trainingscentrum.

Tijdsduur:

2,5 uur effectieve training (maatwerk is altijd mogelijk waar gewenst)

Aantal deelnemers:

2 Deelnemers per training

Prijs per persoon:

Vanaf € 75,- bij twee deelnemers. Bij grotere groepen is maatwerk mogelijk.